Videospeler inladen...

Na Samsung lanceert ook Huawei een plooibare smartphone

Huawei, de op een na grootste producent van smartphones ter wereld, heeft de Mate X gelanceerd, een plooibare smartphone. Dat gebeurt niet toevallig op de vooravond van het Mobile World Congres, in Barcelona. Het is nog onduidelijk wanneer het toestel in de winkel ligt.

Vier dagen na de Samsung Fold, het plooibaar toestel van concurrent Samsung, komt Huawei met de Mate X. De Mate X is een smartphone met een scherm dat u kan plooien. 

Technologiejournalist Dries Cludts is er niet van overtuigd dat de smartphone meteen zal aanslaan: "Ook de consument moet overtuigd worden."

Iedereen doet het

Met heel veel trots haalde Richard Yu, de CEO van Huawei, de Mate X uit zijn vestzak. De genodigden reageerden ook enthousiast omdat de technologiepers al een aantal weken uitkeek naar dit toestel. Maar Huawei kon de Mate X goed geheim houden. 

Met de lancering van de Mate X wil Huawei tonen dat het net zoals grote concurrent Samsung ook kan innoveren. De Galaxy Fold van Samsung plooit als een boek, de Mate X plooit naar buiten.

Als het toestel dicht is, is het iets groter dan een grote smartphone. Opengeklapt is de Mate X 8 inch groot, de grootte van een kleine tablet.

Huawei laat weten dat het toestel in de loop van het jaar beschikbaar zal zijn, maar met een prijskaartje van 2.300 euro is het toestel niet voor elk budget. De Galaxy Fold van Samsung kost bijna 1.800 euro.

Bekijk hieronder het verslag van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen