Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved

Venezolaanse marine dreigde te schieten op schip met hulpgoederen uit Puerto Rico

De Venezolaanse marine heeft ermee gedreigd om te schieten op een schip dat vertrokken was uit Puerto Rico, een territorium van de Verenigde Staten, met hulpgoederen aan boord. Dat zegt de gouverneur van Puerto Rico, Ricardo Rossello. Het schip heeft  rechtsomkeer  gemaakt.

"Deze bedreiging is een ernstig schending van een humanitaire missie van Amerikaanse burgers. Dit is onaanvaardbaar en onwaardig", zei Rossello, die de regering van de VS inlichtte. "We houden contact om te kijken welke stappen we nu gaan nemen."

In oktober sloot Rossello een akkoord met de Venezolaanse oppositie. Puerto Rico was bereid om gastheer te zijn voor eventuele onderhandelingen over "een ordelijke transitie" in Venezuela.

De aanhangers van de Venezolaanse oppositieleider Juan Guaido probeerden zaterdag tevergeefs hulpgoederen het land binnen te loodsen. President Nicolas Maduro, die de goederen "een paard van Troje" noemt, weigert ze binnen te laten. Aan de grens met Colombia en Brazilië zijn er al ernstige incidenten geweest.

Meest gelezen