Videospeler inladen...

Lente blijft nog tot woensdag in het land, maar na zonneschijn komt toch regen

Het is al enkele dagen opvallend zacht en zonnig, en dat blijft zeker zo tot en met woensdag. Maar mooie liedjes duren niet lang: vanaf donderdag komen er wolken opzetten, wordt het frisser en is er kans op regen of een bui. Genieten van het prille lenteweer is de komende dagen dus de boodschap.

Vandaag is het rustig en zonnig, met wat hoge bewolking en maxima tussen 11 graden in de Hoge Venen en 15 graden in Vlaanderen. De minima flirten zowel vannacht als de komende nachten met het vriespunt, een groot verschil dus met de bijzonder zachte dagtemperaturen. Tot en met woensdag blijft het weer gelijkaardig: zonnig en zacht. 

Ook maandag wordt een droge en zonnige dag, met temperaturen rond 14 graden aan de kust. In het binnenland zal het kwik lokaal richting 17 graden gaan. Dinsdag begint mogelijk mistig, maar ook daarna wordt het zonnig en zacht met maxima richting 16 tot 17 graden in het centrum van het land. Aan de kust steekt in de namiddag mogelijk een zeebries op. Woensdag hetzelfde weerbeeld: de dag start mistig, maar daarna breekt de zon door en gaan we opnieuw richting 16 tot 17 graden.

Donderdag is de eerste wisselvallige dag van de week. Het wordt wisselend tot zwaarbewolkt, en er is kans op regen. Het blijft zacht, met maxima van 13 tot 15 graden in het centrum van het land. Ook vrijdag blijft het bewolkt met kans op lichte regen of een bui. Door de noordwestelijke wind wordt het frisser, met maxima onder de 10 graden. 

Bekijk hieronder het verslag uit "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen