Al meer dan 4.000 "Kampioenen"-fans kochten ticket voor marathons in bioscoop

Al meer dan 4.000 "F.C. De Kampioenen"-fans hebben een ticket gekocht voor de marathonuitzendingen (die van 24 uur en de kleinere) in de bioscoop. Alles begon vorig najaar met een vraag van een fan op Twitter: "Hoeveel retweets voor een "F.C. De Kampioenen"-marathon in de bioscoop?". Zijn oproep werd meer dan 5.000 keer geretweet, Eén hield zijn belofte en het initiatief wordt door de fans duidelijk gesmaakt. 

Voor de "Kampioenen"-marathon in Antwerpen, die 24 uur duurt, op vrijdag 15 maart zijn intussen al 1.353 tickets verkocht. Na één dag waren er al 3 zalen volzet, intussen zijn dat er 5 geworden in Kinepolis.  Elke marathon start er op een ander uur. 

Naast de volwaardige marathon organiseert Eén ook "kleinere" Kampioenenmarathons op zaterdag 16 maart. In Gent, Antwerpen en Hasselt worden dan telkens drie aflevering van de reeks vertoond op groot scherm. Dit evenement mikt vooral op gezinnen. In Antwerpen zijn de 2 zalen hiervoor zo goed als uitverkocht  Ook in Gent zitten 3 zalen zo goed als vol. Voor Hasselt, de locatie die er het laatst is bijgekomen, zijn er nog tickets te koop. Voor de kortere versies zijn er in totaal 2.741 tickets verkocht. 

Alles begon in oktober vorig jaar. Toen stelde een fan van de reeks op Twitter de vraag: "Hoeveel retweets voor een "F.C. De Kampioenen"-marathon in de bioscoop?" Eén stelde 5.000 retweets voorop. Dat aantal werd snel gehaald.

Eén hield zijn belofte om een 24 uur durende marathon van de reeks naar de bioscoop te brengen en stelde ook een kortere versie voor: 3 afleveringen, "goed voor 2,5 uur Kampioenenplezier voor het hele gezin". Dat de liefde voor "een televisiemonument als "F.C. De Kampioenen" zoals Eén het omschrijft, nog steeds erg groot is, blijkt dus. 

Meest gelezen