Archieffoto van shishabar
AP2011

Antwerpse politie neemt 170 kilo waterpijptabak in beslag

Gisteren hield de lokale politie een controle-actie in drie shishabars aan de Turnhoutsebaan in Borgerhout. In totaal nam ze bijna 170 kilo niet-conforme waterpijptabak in beslag. De drie bars bleken samen ook nog zo'n 19.000 euro aan achterstallige accijnzen te hebben openstaan en bijna 6000 euro aan btw.

Ook de FOD Volksgezondheid en de Dienst Brandtoezicht van de stad Antwerpen namen deel aan de controles. Er werden veertien vaststellingen gedaan van personen die rookten buiten de rookkamer van het etablissement.

Drie keer werd een boete uitgeschreven omdat de signalisatie van de rookkamer niet correct was aangebracht en één rookkamer zelf voldeed niet aan de normen. Twee uitbaters boden ook diensten aan zoals een televisie of een digitaal kaartspel in de rookkamer, wat niet wettelijk is. 

Waterpijp roken is schadelijker dan je denkt

In steden als Antwerpen en Brussel zijn shishabars erg populair, maar er worden veel inbreuken vastgesteld. Een waterpijp roken is ook bijzonder schadelijk, 1 uur komt overeen met ongeveer 100 sigaretten roken. 

Meest gelezen