Twee agenten werkonbekwaam na hardhandige arrestatie in Lokeren 

Op sociale media gaan beelden rond van een confrontatie tussen een groep jongeren en de politie aan het technisch atheneum in Lokeren. De politie trad op na een oproep van de directie en voerde drie arrestaties uit. Door de confrontatie zijn twee agenten een kleine week werkonbekwaam. 

De directie van het KTA in Lokeren had de politie opgeroepen omdat enkele jongeren vrijdagavond na de schooluren verzamelden aan de schoolpoort . Twee groepjes hadden afgesproken om te vechten, waardoor veertig à vijftig jongeren na schooltijd rond bleven hangen. Niet alle jongeren zouden school lopen op het technisch atheneum. 

Drie arrestaties

Vier politieagenten kwamen ter plaatse met een politiehond en vroegen de jongeren om bij de schoolpoort weg te gaan, wat enkelen van hen weigerden. Zo kwam het tot een confrontatie tussen de jongeren en de politie, waar er enkele rake klappen heen en weer gingen. Uiteindelijk versterkten nog twee agenten de ploeg, waardoor de politie de situatie terug onder controle kreeg.

Drie jongeren, waarvan twee minderjarig, werden gearresteerd en zijn zaterdag al bij de rechter voorgeleid. Ze werden vrijgelaten onder voorwaarden. Door de confrontatie zijn twee agenten een kleine week werkonbekwaam. Zij zouden vuistslagen in het gezicht hebben gekregen. 

Lees verder onder de foto. 

Sociale media

De beelden van de confrontatie doen de ronde op sociale media. De reacties zijn gemengd. Zo heeft Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken het over "allochtonen die de politie in elkaar slaan". Elders klinkt het dan weer dat de politie te hardhandig optrad. 

"Het is maar logisch dat de politie zich verdedigt", vindt burgemeester Filip Anthuenis (Open VLD). "Ik heb eerder vragen bij de beslissing van justitie", zegt hij. "Volgens mij was een jeugdinstelling gepaster geweest." Volgens de burgemeester is het mogelijk dat er nog arrestaties volgen. "Het politioneel onderzoek loopt nog", zegt hij. 

"We hebben helemaal geen conflictueuze relatie met die jongeren", reageert politiecommissaris William De Vos. Ook zouden er aan de school niet meer dan gemiddeld problemen zijn met jongeren. "Wij vinden zeker niet dat we te hardhandig hebben opgetreden", aldus De Vos. "Wel zal de korpschef het voorval bespreken met de burgemeester in de gemeenteraad vandaag, zoals dat de gewoonte is."

Meest gelezen