Commotie over betalend parkeren aan station Aarschot

In Hulshout en Herselt zijn ze boos omdat de parking aan het station van Aarschot betalend wordt. Dat schrijft Het Nieuwsblad. De NMBS maakt de stationsparking betalend omdat die altijd overvol staat, en omdat ze mensen wil aansporen om de auto in te ruilen voor de fiets. 

Schande

Vanaf volgende maand kunnen pendelaars wel een abonnement nemen. Maar dat abonnement is fors duurder voor mensen uit de randgemeenten van Aarschot, zoals bijvoorbeeld Hulshout en Herselt. En dat vindt de burgemeester van Hulshout Geert Daems een schande. "In het verleden reden hier regelmatig bussen van De Lijn. Die hebben ze systematisch afgeschaft, zodanig dat onze inwoners geen ander alternatief hebben dan met de wagen naar het station van Aarschot te rijden", aldus Daems. "En nu maken ze daar ook nog eens een tarief voor. Dat zijn fenomenale bedragen voor iemand die gaat werken."

Korting

De prijs voor een abonnement voor Kempenaren is zo'n 360 euro, terwijl een inwoner van Aarschot 240 euro betaalt. Volgens de NMBS is het de gemeente Aarschot die de korting aan haar inwoners aanbiedt.  

Meest gelezen