Amerikaanse president Trump stelt deadline uit in handelsconflict met China

Volgens de Amerikaanse president is er al veel vooruitgang geboekt in de onderhandelingen voor een nieuw handelsakkoord met China. Onder meer over de bescherming van intellectuele eigendom, de overdacht van technologie en de wisselkoersen is er vooruitgang, aldus president Trump. De deadline van 1 maart wordt nu dus losgelaten.

De Verenigde Staten zullen de invoerrechten op meer dan 200 miljard dollar aan Chinese exportgoederen uitstellen. Dat gebeurde omdat er "aanzienlijke vooruitgang" is geboekt bij de handelsonderhandelingen. Dat zegt president Donald Trump via Twitter. "Daarom zal ik de verhoging van invoerrechten uitstellen die gepland was op 1 maart", aldus president Trump.

Eerder had de VS ermee gedreigd de importheffingen op veel Chinese producten te verhogen van 10 naar 25 procent.

De bedoeling is om de vooruitgang te bezegelen op een een top met de Chinese president Xi. De ontmoeting met Xi zou plaatsvinden in Mar-a-Lago, een luxe resort van Trump in Florida. De presidenten ontmoetten elkaar daar al eerder.

Mar-a-Lago, het luxe golfterrein van Donald trump in Flordia
Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved. This material may not be published, broadcast, rewritten or redistribu

Meest gelezen