30 afgedankte bussen De Lijn allemaal geveild, in binnen- én buitenland

De oude bussen en motoren van De Lijn, die online werden geveild, zijn allemaal verkocht. Op 11 februari bood De Lijn 30 voertuigen aan, telkens voor minstens 450 euro. Zowel uit binnen- als buitenland kon de verkoop op interesse rekenen. Het duurste voertuig vloog voor 6.200 euro over de toonbank.

De online veiling van de voertuigen van De Lijn was razend populair. Maar liefst 284.000 mensen bezochten de site van het veilinghuis. Elke bus kreeg tussen de 23 en 65 biedingen. “We zijn zeer tevreden met het verloop van de veiling”, meldt Jeroen Van Daele, marketing manager bij veilinghuis Moyersoen. 

De meeste bussen waren afgeschreven en niet langer rijvaardig. Bovendien gingen de Euro 2-motoren van de voertuigen in tegen de moderne uitstootnormen. De gekochte bussen mogen in principe rondrijden, maar zijn niet welkom in de lage-emissiezones in steden als Antwerpen en (binnenkort) Gent. Wie een bus heeft gekocht, moet het logo van De Lijn verplicht van het voertuig halen. 

Naast de nationale kopers, konden de bussen ook op heel wat buitenlandse interesse rekenen. Er waren bieders uit meer dan tien landen, waaronder Zwitserland, Moldavië, Bulgarije en Oekraïne. Meer dan 330 unieke bieders probeerden een bus of motorvoertuig in de wacht te slepen: een uniek aantal voor het veilinghuis.

Meest gelezen