Videospeler inladen...

FOTOREEKS Flaneren op de rode loper: "La vie en rose", lange capes en "Cinder-fella" in een smokingjurk

Roze, fuchsia en paars, het is meer dan eens de revue gepasseerd op de rode loper van de Oscars vannacht. Het opvallendste statement kwam wellicht van Billy Porter die een zwarte fluwelen smokingjurk aantrok. Charlize Theron en Emilia Clarke ondergingen dan weer een metamorfose, terwijl Lady Gaga filmicoon Audrey Hepburn achternaging en Glenn Close duidelijk een cape weet te appreciëren. De rode loper voor u samengevat:   

Lady Gaga schitterde letterlijk met een diamanten halssnoer. Het was een exemplaar van de vermaarde juwelier Tiffany & Co., ter waarde van maar liefst 30 miljoen dollar.

Het sieraad werd in 1962 gedragen door actrice Audrey Hepburn en dat op posters om reclame te maken voor de film "Breakfast at Tiffany's". De gele, centrale edelsteen werd in 1877 in Zuid-Afrika gevonden door Charles Lewis Tiffany en reist sindsdien de wereld rond.

Jason Momoa, die de actieheld "Aquaman" speelt, verscheen op de rode loper met echtgenote Lisa Bonet. Herkent u Denise Huxtable uit "The Cosby show" nog? De creaties die zij dragen zijn van ontwerper Karl Lagerfeld (Chanel) die vorige week stierf.

2019 Invision

De Oscar voor de meest opvallende verschijning gaat naar zanger en "Pose"-acteur Billy Porter. Zijn zwarte fluwelen smokingjurk is van de hand van Christian Siriano. Porter wilde een statement maken door "de lijnen tussen mannelijkheid en vrouwelijkheid te laten vervagen", door "verwachtingen uit te dagen". Hij noemde zichzelf graag "Cinder-fella" (de combinatie van Assepoester en gast/vent, red.). 

2019 Invision

Charlize Theron (l) oogde onherkenbaar. De actrice koos, net als collega Emilia Clarke (r, Daenerys Targaryen in "Game of thrones") trouwens, voor een ander kapsel en ging voor een kortere coupe, en ging van blond naar donker. Haar lichtblauwe jurk met lange mouwen en open rug is van modehuis Dior.

Helen Mirren (73) koos voor "pretty in pink" met een jurk van Schiaparelli en Harry Winston-diamanten. "Ze zijn meer dan een huis waard", grapte ze en zwierde intussen meer dan eens uitbundig met haar rok voor de lens van de fotografen.  

2019 Invision

Kacey Musgraves wist de show te stelen met haar romantische en bombastische prinsessenjurk -met flink wat tulestof in verwerkt- van Giambattista Valli. Awkwafina (uit "Crazy rich asians") daagde op in een broekpak met glitters. Bijzonder was haar handtas. Daar zat een flesje tequila in waarvan ze nipte tijdens een interview.

2019 Invision
2019 Invision

Emma Stone hield het op Louis Vuitton met in het oog springende epauletten. Over het patroon van de jurk werd druk gegist op het internet, van slangenmotief tot "horror" voor wie aan trypofobie lijdt (angst voor clusters kleine gaatjes, zoals bij bijenkorven). 

2019 Steve Granitz

Melissa McCarthy en Glenn Close droegen allebei toevallig een cape. Toen McCarthy op de rode loper geïnterviewd werd, liep Close net voorbij en trakteerde haar op een ondeugende, maar goedkeurende blik. 

2019 Invision
2019 Invision

Spike Lee verscheen in paars kostuum met dito pet en bril, en bracht daarmee een ode aan muzieklegende Prince. Lee en de zanger waren vrienden en werkten samen. De ketting die hij prominent showde, was het symbool van Prince met de traditionele symbolen voor man-vrouw samengesmolten.

Eén iemand kwam met korte broek en op witte sportsokken naar de prijsuitreiking, niemand minder dan Pharell Williams, met zijn vrouw Helen Lasichanh aan zijn zijde. In 2014 combineerde Williams op de Oscars al een short met een smoking. "Cool" of "te casual", de meningen zijn verdeeld.

2019 Getty Images

Volg VRT NWS ook op Instagram:

Herbekijk hieronder de reportage in Het Journaal:

Videospeler inladen...

Meest gelezen