Helft minder inbraken in Sint-Niklaas

De inbraakcijfers in Sint-Niklaas zijn gehalveerd. En dat in drie jaar tijd. De politie in Sint-Niklaas zet nu heel erg in op inbraakpreventie, en dat werpt zijn vruchten af.

In Sint-Niklaas trekt de politie van deur tot deur. Zo geven ze tips om inbraken te voorkomen. En dat werpt zijn vruchten af. In 2015 werden er 333 inbraken gemeld en vorig jaar waren dat er nog maar 161.  

Preventieve maatregelen

“Enerzijds zetten wij heel hard in op sensibilisering”, zegt Ellen Burm van de politie van Sint-Niklaas. “Wij willen de mensen zoveel mogelijk aanmoedigen om preventieve maatregelen te nemen tegen inbraak en diefstal. Anderzijds willen wij de alertheid verhogen van onze inwoners. We moedigen hen aan om ons zo snel mogelijk te bellen als zij verdachte personen of zaken zien.”

Van deur tot deur

Behalve inwoners aansporen om aandachtig te zijn, onderneemt Sint-Niklaas nog op een andere manier actie: “Onze wijkinspecteurs zijn zondag nog van deur tot deur gegaan bij 112 woningen. Zij bellen aan en geven dan een aantal opmerkingen over de eerste zaken die ze zien. Zo letten ze bijvoorbeeld op de sloten, ramen en deuren. Maar ze geven ook opmerkingen op bijvoorbeeld een haag die te hoog staat.” Dat soort dingen kunnen bij inbrekers de indruk wekken dat er al lang niemand thuis is geweest. “Na deze inspectie geven we de inwoners ook een uitnodiging om een meer uitgebreid advies aan te vragen bij de diefstalpreventieadviseur van onze politiezone.”

Persoonlijk contact

Het is niet voor niets dat de stad Sint-Niklaas voor de persoonlijke aanpak kiest: “Wij gaan ervan uit dat persoonlijk contact heel belangrijk is. Op die manier kunnen we de mensen het beste te woord staan en helpen.”

 

Meest gelezen