Ieper wil cruisetoeristen en Nederlanders aantrekken

Nu de herdenking van 100 jaar Grote Oorlog voorbij is, verwacht Ieper dat minder herdenkingstoeristen de stad zullen bezoeken. Daarom wil Ieper ook op andere toeristen mikken. De stad heeft twee specifieke groepen in gedachten: cruisetoeristen en Nederlanders.

Er meren zeer regelmatig cruiseschepen aan in de haven van Zeebrugge. Bussen brengen de cruisetoeristen naar Brugge, Antwerpen en Rijsel. "Zeker de groepen die naar Rijsel gaan, zouden halt kunnen houden in Ieper", zegt schepen Diego Desmadryl. Hij gaat daarover onderhandelen met de cruisemaatschappijen.

Tv-spot

Maar de stad heeft nog een andere groep in gedachten: de Nederlanders. "We gaan binnenkort een promotiefilmpje opnemen in onze stad", zegt schepen Desmadryl. Die tv-spot zal uitgezonden worden op de grootste Nederlandse zender RTL4. "Ieper is voor mij het centrum van het goede leven en dat willen we aan de Nederlanders laten zien!"

Nieuwe brochure

De toeristische dienst van Ieper heeft ook een nieuwe brochure klaar, in het Nederlands, Engels, Frans en Duits. "Bedoeling is de lezer te informeren over evenementen in onze stad en een overzicht te geven van het horeca-aanbod en de 3.000 bedden in de 170 logies in Ieper", legt Diego Desmadryl uit. "De brochure zit vol nuttige info over musea, bezienswaardigheden, fietsnetwerken en streekproducten en worden opgestuurd naar grote toeristische infokantoren en scholen over het hele land." Er liggen ook brochures in de hotels en B&B's in Ieper.

Meest gelezen