Imke Courtois wordt expert sport en gezondheid bij Sporza en VRT NWS: "Dit voelt als thuiskomen"

De voormalige voetbalster Imke Courtois heeft een overeenkomst met de VRT gesloten over een nieuwe samenwerking. De voetbalanaliste zal na afloop van haar doctoraatswerk aan de KU Leuven aan de slag gaan bij Sporza én VRT NWS. "Dit voelt als thuiskomen", reageert Courtois.

De 30-jarige Imke Courtois en de openbare omroep hebben een nieuwe samenwerkingsovereenkomst afgesloten. Courtois was al verbonden aan de VRT als analiste in de voetbaluitzendingen.

De samenwerking met Courtois gaat nu verder. Courtois wordt expert sport en gezondheid voor alle platformen van Sporza en VRT NWS.  Ze heeft een diploma in de ergotherapie en in de kinesitherapie. Haar doctoraat gaat dieper in op gezondheid en psychologie, meer bepaald de invloed van de ademhaling op pijn. Courtois zal daarnaast ook actief blijven als analist bij Play Sports.

"Dit voelt als thuiskomen. Sporza en ikzelf hadden elkaar al gevonden dankzij onze gedeelde liefde voor het voetbal. Dat ik mij in de toekomst ook kan toeleggen op mijn fascinatie voor gezondheid en sport maakt het plaatje compleet", reageert Courtois.

Meest gelezen