Videospeler inladen...

Opnieuw winters record in VS, zelfs cactussen in Arizona krijgen sneeuwlaagje

Het wintert hard in delen van de Amerikaanse staat Arizona waar winterlandschappen gewoonlijk erg uit de toon vallen. Zo prijken op sociale media vreemd aandoende woestijnbeelden met besneeuwde cactussen die uit hun context gerukt lijken.

Op Twitter staan beelden van sneeuw in de Sonorawoestijn, één van de heetste en droogste streken van heel Noord-Amerika. Het deel dat over de grens met Mexico ligt, is zelfs de heetste woestijn van Mexico. In de Sonora in Arizona heerst een steppeklimaat, ook halfwoestijn genoemd, met een jaarlijkse neerslag van amper 31 cm. Het kwik kan tijdens winternachten een zeldzame keer onder 0°C duiken.

Maar de afgelopen dagen is er dus een recordhoeveelheid sneeuw gevallen. De luchthaven van Tucson kon nog wel open blijven. Ook de skioorden van Arizona werden meer dan goed bedeeld. In de streek rond Flagstaff viel alles samen iets meer dan 91 centimeter, waardoor het 104 jaar oude sneeuwrecord in de regio gebroken werd. 

Bijna gelijktijdig heeft het ook gesneeuwd in en om de stad Las Vegas, in de staat Nevada. Daar was het geleden van 1987 dat mensen er nog winterse taferelen hadden gezien. 

Meest gelezen