Videospeler inladen...

R&B-zanger R. Kelly verlaat de gevangenis: "Hij heeft niets verkeerd gedaan. De vrouwen liegen, ja"

In Chicago heeft r&b-zanger R. Kelly, bekend van de hit "I believe I can fly", de gevangenis voorlopig mogen verlaten, nadat hij een borgsom van 100.000 dollar had betaald. De 52-jarige R. Kelly was zich dit weekend vrijwillig gaan aangeven, nadat hij officieel in beschuldiging was gesteld voor het seksueel misbruik van enkele vrouwen en jonge meisjes.

Zelf ontkent hij de beschuldigingen, maar er zouden intussen wel videobeelden opgedoken zijn die de verhalen van de slachtoffers staven. R(obert Sylvester) Kelly was vorige vrijdag op tien punten aangeklaagd voor seksueel misbruik. Daarop heeft de zanger zich dit weekend bij de politie aangegeven met hechtenis als gevolg.

Een rechter bepaalde zaterdag dat hij mits een borgsom van één miljoen dollar kon vrijkomen, maar R. Kelly kon niet de gebruikelijke tien procent daarvan op tafel leggen. Volgens zijn advocaat Steve Greenberg is de zanger minder rijk dan hij doet uitschijnen. Verkeerd management zou aan de basis liggen. Uiteindelijk werd de som (100.000 dollar) wél betaald.

(scroll verder onder de foto)

Tom Gianni

Gisteren verscheen R. Kelly (zie foto boven) in een oranje gevangenisplunje voor de rechtbank en liet hij zijn raadsman onschuldig pleiten. De zanger heeft alleen seks met instemming gehad. "Hij heeft absoluut niets verkeerd gedaan. Niemand heeft ons bewijzen getoond", reageerde Greenberg. De advocaat zei eerder al: "Ik geloof dat al die vrouwen liegen, ja."

Een van de aanklachten gaat terug naar een video die, gevonden door advocaat Michael Avenatti (de raadsman van twee vermoedelijke slachtoffers), moet aantonen dat de ster seks met een 14-jarig meisje had. Avenatti kondigde gisteren nog aan over een tweede bezwarende video te beschikken.

In maart opnieuw voor de rechter

De volgende zitting in de rechtbank is voor 22 maart gepland. Er lopen tien klachten tegen R. Kelly. Hij kijkt al decennialang aan tegen betichtingen en aanklachten van seksueel misbruik en/of pedofilie, maar heeft dat steeds ontkend. In 2008 sprak een jury hem vrij van kinderporno. Volgens de aanklacht toen zou hij zichzelf hebben gefilmd tijdens seks met een meisje van 13-14 jaar.

R. Kelly verliet gisteren in het gezelschap van zijn advocaat de gevangenis. Hij reageerde niet op vragen van de pers en stapte meteen een auto in. De zanger moest van de rechter zijn paspoort inleveren en mag geen contact hebben met minderjarigen.

Videospeler inladen...

Meest gelezen