Rode Kruis wordt Rode Cirkel in nieuwe campagne

Rode Kruis Vlaanderen start vandaag met een nieuwe campagne om vrijwilligers aan te trekken. Daarin wordt het Rode Kruis een Rode Cirkel.  Die cirkel symboliseert de wederkerigheid van de hulp. Onder de slogan "helpen helpt, in alle richtingen" verschijnen spots op televisie en radio.  Het logo van de organisatie verandert niet.

Rode Kruis Vlaanderen lanceert vandaag een nieuwe campagne om nog meer vrijwilligers aan te trekken. Voor de gelegenheid wordt het Rode Kruis even een Rode Cirkel. Die cirkel symboliseert de wederkerigheid van zorg- en hulpverlening. Onder de slogan "helpen helpt, in alle richtingen" verschijnen spots op televisie en radio. "Helpen helpt, zowel voor de helper als voor de geholpene. Want ook de helper houdt er een goed gevoel aan over", aldus Rode Kruis Vlaanderen. Het logo van de organisatie verandert niet.

De campagne moet het Rode Kruis uit de evidentie halen

Ine Tassignon, woordvoerster Rode Kruis Vlaanderen

De campagne wil mensen er vooral op wijzen dat het Rode Kruis geen evidentie is. "Mensen denken dat het Rode Kruis altijd en overal aanwezig is. Maar zonder vrijwilligers, bloeddonoren en financiële steun is dat onmogelijk", benadrukt woordvoerdster Ine Tassignon. 

Momenteel heeft de organisatie geen tekort aan vrijwilligers.  Toch wil het Rode Kruis nog meer Vlamingen oproepen om te helpen. Dit kan door zelf vrijwilliger te worden, maar ook door bloed en plasma te doneren of financieel te steunen. 

Meest gelezen