Moeder bevalt in inkomhal van ziekenhuis in Tongeren

Gisteren is in het AZ Vesalius ziekenhuis in Tongeren een baby ter wereld gekomen in de inkomhal. De ouders waren net te laat om tot in de verloskamer te geraken. Maar mama en kind werden goed opgevangen en stellen het goed.

"Ik slaakte een kreet en blijkbaar maakte die duidelijk dat het dringend was," vertelt mama Ine Geurts. "Een medewerkster aan het onthaal nam de telefoon en vrijwel meteen waren er drie vroedvrouwen die me fantastisch hebben geholpen. Ze zorgden er ook voor dat ik afgeschermd was, ik heb me geen moment ongemakkelijk gevoeld. Daar was natuurlijk ook geen tijd voor, voor ik het wist had ik Aurélie in mijn armen."

Nooit vergeten

Marijke Luyck is die medewerkster aan het onthaal. "Je maakt van alles mee in een ziekenhuis, maar dit zal ik nooit vergeten. De vroedvrouwen die zo rustig en professioneel te werk gingen en zo begaan waren met dit jonge gezin. Een mooi moment."

"We weten natuurlijk wat te doen in zo'n situatie, maar het blijft spannend," zegt hoofdvroedvrouw Martine Leroi. "Toen het telefoontje kwam, zijn mijn collega's met een bevallingsset naar beneden gegaan en hebben zij ervoor gezorgd dat de geboorte van Aurélie veilig en discreet kon verlopen, ook al waren de omstandigheden uitzonderlijk. Het jonge gezin stelt het goed, dat is voor ons het belangrijkste."

100 baby's

Dit jaar zijn er trouwens al 100 baby's geboren in het AZ Vesalius. "Afgelopen nacht werd het 100e baby'tje van 2019 geboren", zegt Sarina Simenon. "Honderd unieke verhalen, maar dat van de 99e geboorte gisteren in de inkomhal is toch extra bijzonder."

Meest gelezen