AFP or licensors

Studenten in Ivoorkust betogen omdat ze opnieuw naar school willen

"Wij willen weer naar school!", met die kreet trokken de studenten in Ivoorkust de straat op. Het onderwijzend personeel is al zes weken aan het staken, waardoor ook de lessen zes weken zijn opgeschort. Het personeel staakt onder andere om hogere woningtoelages. 

"Ja, aan de schoolvrede" en "Nee aan een blanco studiejaar", dat stond op de spandoeken van de studenten geschreven die over de campus van de Félix Houphouët-Boigny universiteit van Abidjan stapten.

Ja, aan de schoolvrede en nee aan een blanco studiejaar

Studenten

Ook in andere steden van het land waren er gelijkaardige betogingen. De staking van het onderwijzend personeel is in zijn zesde week gegaan en heeft heel het onderwijssysteem lamgelegd in het land.

Leerkrachten van het middelbaar onderwijs vragen een hogere woningtoelage, daarin worden ze ook gesteund door de onderwijzers van de basisscholen. De sfeer is nog verhard nadat Johnson Zamina Kouassi, secretaris-generaal van de onderwijsvakbond werd opgesloten "wegens het verstoren van de publieke orde". De vakbonden eisen zijn vrijlating, zo niet zullen ze hun acties nog aanscherpen.

AFP or licensors

Meest gelezen