Tiense Suiker overleeft sluitingsronde bij moederbedrijf

De Tiense suikerfabriek wordt niet gesloten. Het bedrijf overleefde een besparingsronde van het Duitse moederbedrijf Südzucker. Er sneuvelt geen enkele baan.

De suikerprijzen in de EU liggen historisch laag. Daarom wilde Südzucker 700.000 ton minder per jaar produceren en 100 miljoen euro per jaar besparen. De sluiting van enkele vestigingen leek dan ook onvermijdelijk. In de geruchtenmolen dook ook geregeld de naam van Tiense Suiker op. Op 25 februari viel dan het verdict. Südzucker sluit vijf Europese fabrieken. Twee ervan liggen in  Duitsland, twee in Frankrijk en één in Polen.

Goede cijfers

Tienen blijft dus buiten schot. Bert Verhoogen van het ABVV vermoedt dat de Duitse multinational onder meer de prestaties van haar verschillende fabrieken met elkaar vergeleken heeft. "Tiense Suiker kan duidelijk vrij goede productiecijfers voorleggen. Er werd de afgelopen jaren hier overigens al flink geherstructureerd. Het is uiteraard wel jammer dat er elders jobs sneuvelen", besluit hij.

Meest gelezen