© The Hollywood Archiv - creative.belgaimage.be

Amerikaans veilinghuis verkoopt persoonlijke bezittingen Oskar Schindler

Een aantal persoonlijke bezittingen van de Duitse industrieel Oskar Schindler, die tijdens de Tweede Wereldoorlog het leven redde van 1.200 joden, staan te koop. Dat meldt het Amerikaanse veilinghuis RR Auction. Wie de bezittingen van Schindler wil kopen, moet rekenen op een prijskaartje van 22.000 euro.

Een kompas, een horloge, twee Parker-vulpennen en een hoop andere voorwerpen staan sinds vanavond te koop op de veilingsite van RR Auction. De bezittingen van Schindler waren eigendom van zijn vrouw Emilie, die in 2001 stierf. De voorwerpen worden verkocht als een pakket en zijn dus niet apart verkrijgbaar. 

Oskar Schindler, lid van de nazipartij, was een Duits industrieel die naam en faam vergaarde door zijn hulp aan ruim duizend joden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Zijn heldendaad werd uiteindelijk verfilmd in 1993 door regisseur Steven Spielberg, met de oscarwinnende film "Schindler's List" als resultaat.

De film was onlangs opnieuw te zien op de Belgische schermen, naar aanleiding van de Internationale Herdenkingsdag voor de Holocaust en de 25ste verjaardag van de film. Schindler stierf in 1974. 

Meest gelezen