Gentse klimaatmars op woensdag geen succes: amper 600 deelnemers

Het klimaatprotest blijft doorgaan, ook in Gent. Deze namiddag werd er opnieuw een klimaatmars georganiseerd in de Gentse straten. Deze keer door studenten en scholieren. Maar de opkomst viel tegen, amper 600 mensen liepen mee. Dat staat in schril contrast met de 10.000 mensen die afgelopen zondag nog mee opstapten in een mars in Gent.

Organisator Yuni Mertens kan zijn ontgoocheling niet helemaal verbergen: "Er is inderdaad minder volk dan we verwacht hadden. Het klimaatprotest is nu acht weken aan de gang, vandaag organiseren we een actie op woensdag maar misschien moeten we toch overwegen om alle marsen en protesten te plannen op de vertrouwde donderdagen." In het centrum van Gent, waar de mars plaatsvindt, is het niet over de koppen lopen zoals afgelopen zondag. Er zijn opvallend minder deelnemers dan tijdens het weekend. Aan het weer zal het niet liggen, want opnieuw had de mars plaats in een zomers sfeertje. 

Werkbare voorstellen

Hoewel de opkomst wat tegenvalt, willen de deelnemende studenten en scholieren toch op de politiek blijven wegen. "We gaan straks een echte vergadering beleggen waarin we op zoek gaan naar werkbare voorstellen om de klimaatopwarming tegen te gaan. Die willen we voorleggen aan de politici", zegt Mertens nog. "Het is sowieso al positief dat het klimaat opnieuw hoog op de politieke agenda staat. Elke partij heeft het erover." 

Meest gelezen