Leerlingen KTA Lokeren geschorst na vechtpartij met politie

In Lokeren blijft een aantal leerlingen van het Koninklijk Technisch Atheneum geschorst na een zware vechtpartij met de politie afgelopen vrijdag. Het gaat om een preventieve schorsing, later wordt bekeken welke definitieve straf ze zullen krijgen.

In Lokeren was er deze ochtend overleg tussen de burgemeester, enkele stadsdiensten, de directie van het KTA en een aantal leerlingen die getuige waren van de zware vechtpartij afgelopen vrijdag. 

Een aantal jongeren kreeg het toen, na schooltijd en buiten de schoolterreinen, met elkaar aan de stok. Wanneer de politie tussenbeide probeerde te komen, vielen enkele heethoofden ook agenten aan. Twee politiemannen raakten daarbij gewond. Het duurde een tijdje tot de gemoederen bedaard waren. De politie kon een aantal jongeren oppakken, zij zijn later vrijgelaten onder voorwaarden. Het gaat om twee minderjarigen en één meerderjarige. Onder hen ook leerlingen van het KTA. De korpschef reageerde eerder nog erg boos na de vrijlating van de heethoofden. Om de gemoederen te bedaren was er vanmorgen overleg. 

Tuchtprocedure

De directrice bevestigt nu een preventieve schorsing van de leerlingen die geweld hebben gebruikt, er loopt een tuchtprocedure tegen hen. Om soortgelijke incidenten in de toekomst te vermijden gaan scholieren en politie beter samenwerken. Het is de bedoeling om de sfeer te verbeteren en het vertrouwen met de politie te herstellen. Er staan een paar initiatieven op stapel maar wat die precies inhouden, is nog niet duidelijk. De school zal ook tijd vrijmaken om met leerlingen én leerkrachten te praten want bij sommigen heeft de vechtpartij een diepe indruk nagelaten. 

Meest gelezen