Videospeler inladen...

Mieke Frijters bekroond tot vrouwelijke ondernemer van het jaar

Mieke Frijters van het bouwbedrijf ATF uit Antwerpen heeft de Womed Award gewonnen, voor de beste vrouwelijke ondernemer van het jaar. De prijs is vanavond uitgereikt tijdens een plechtigheid in Brussel, waar ook koningin Mathilde aanwezig was. 

Het bedrijf ATF is gespecialiseerd in wegen-, riolerings- en grondwerken, bodemsaneringen en het recycleren van wegenbouwmateriaal. Volgens Frijters een sector die tot voor kort door mannen gedomineerd werd, maar dingen veranderen. "Toen ik een stuk jonger was, zag je in de bouw over het algemeen totaal geen vrouwen. Als wij nu een oplevering hebben, dan zie je toch heel veel technische mensen die vrouw zijn", zegt ze. Bij ATF werken ruim honderd werknemers. 

De Womed Award (Women in Enterprise and Development) is een initiatief van de ondernemersorganisatie Unizo en de vzw Markant, het netwerk van actieve en ondernemende vrouwen. De twee andere genomineerden voor de prijs dit jaar waren: Marleen De Vijt van vastgoedbedrijf Azull uit Schilde en Leslie Cottenjé van technologiebedrijf Hello Customer uit Damme.

De award voor de meest beloftevolle vrouwelijke ondernemer ging naar Isabelle Ulenaers uit Geel, die met haar bedrijf Herself een eigen lijn verzorgingsproducten ontwikkelt en verdeelt. Voorts werd er ook een Womed Award-Zuid overhandigd aan Blanca Del Carmen Perdomo, de voorzitster van groente- en fruitcoöperatie Las Bromas in El Salvador. Die coöperatie verenigt 24 boerinnen.

Bekijk hieronder het verslag uit "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen