Griep op de terugweg

Het aantal gevallen van griep is de afgelopen week licht gedaald bij de volwassenen. Voor kinderen tussen 5 en 14 jaar oud bleef het aantal raadplegingen bij de huisarts vorige week stijgen.

Tussen 18 en 24 februari raadpleegden 667 personen per 100.000 inwoners een huisarts met griepsymptomen (koorts, hoest, loopneus, keelpijn, hoofdpijn, spierpijn, vermoeidheid). De week daarvoor waren er dat nog 730. Een lichte daling dus. Voor kinderen tussen 5 en 14 jaar oud bleef het aantal raadplegingen vorige week stijgen. 

"Het aantal ziekenhuisopnames voor een bevestigde griepinfectie is op dit moment hoog in vergelijking met een gemiddeld seizoen, maar de proportie van infecties met ernstige verwikkelingen onder hen lijkt op dit moment matig te zijn", meldt het wetenschappelijk onderzoekscentrum Sciensano.

Meest gelezen