Nieuwe kraan voor ArcelorMittal

Staalbedrijf ArcelorMittal zal voortaan werken met een nieuwe kraan. De gigantische kraan komt uit Spanje en is bedoeld om grote schepen te lossen.

De nieuwe kraan die ArcelorMittal vanaf juni in gebruik zal nemen is gigantisch. Het gaat om een kraan van 80 meter hoog en ze kan gewichten tillen tot 50 ton. “De havenkraan heeft een bereik richting waterzijde van 40 meter”, zegt woordvoerder van ArcelorMittal, Jan Cornelis. “De kraan zal gebruikt worden voor het lossen van grote zeeschepen, maar ook voor het lossen van erts en kolen. Dat zijn de twee belangrijkste grondstoffen voor de productie van staal.”

De kraan is besteld in Spanje en komt woensdag via het kanaal van Gent-Terneuzen aan bij ArcelorMittal. Vanaf dan wordt er personeel opgeleid om de kraan te kunnen bedienen. Vanaf juni zal deze in gebruik worden genomen. Als de nieuwe sluis in Terneuzen klaar is, zal de kraan voornamelijk gebruikt worden om grote schepen te lossen die in de Gentse haven zullen aanmeren.

Meest gelezen