Opnieuw een olifantje geboren in Pairi Daiza

In het dierenpark Pairi Daiza is gisteravond de Aziatische olifant Aye Chan May bevallen van een kalfje. Het vrouwtje verkeert net als haar moeder in goede gezondheid.  Voor Pairi Daiza is het kleintje al het derde olifantenkalf dat gezond en wel ter wereld komt. In het park lopen nu 21 olifanten rond.

Een team verzorgers is sinds gisterenavond druk in de weer met de geboorte van de babyolifant. Voor de 23-jarige Aye Chan May is dit haar derde kalfje. Vader van het pasgeboren kalfje is de 18-jarige Po Chin. 

De bevalling is bijzonder snel verlopen. Het meisje is kerngezond.

hoofddierenarts Tim Bouts

De bevalling verliep zonder problemen. "Onze teams zijn om halfzeven 's avonds aangekomen in het olifantenverblijf, waar May de eerste tekenen van een nakende bevalling begon te vertonen. De vruchtzak was al goed zichtbaar en een paar minuten later is het kalfje ter wereld gekomen", vertelt hoofddierenarts Tim Bouts.

Vierde olifantje op komst

Het vrouwtje is het derde olifantskalf dat in Pairi Daiza wordt geboren. Eerder al zagen Ta Wan en Nang Faa het licht. Daar komt dit jaar wellicht nog een vierde olifantje bij. De 15-jarige olifant Farine loopt immers hoogzwanger rond. 

De populatie Aziatische olifanten die in het wild leven, neemt drastisch af. Stroperij en het verdwijnen van hun natuurlijk habitat leiden tot hun uitroeiing. Pairi Daiza neemt deel aan het Europees kweekprogramma. Op termijn hoopt de dierentuin de olifanten opnieuw te introduceren in het wild. De komst van het babyolifantje is dus goed nieuws voor de soort.  

Videospeler inladen...

Meest gelezen