Schoten gelost in Genk: minstens één betrokkene gewond

In Genk is er vanmorgen geschoten op de openbare weg. Het incident deed zich voor op de Weg naar As, in de buurt van café Belgiek bij het centrum van de stad. Vier verdachten zouden meteen na de feiten gevlucht zijn. Minstens een van hen raakte gewond, blijkt uit bloedsporen die de lokale politie heeft gevonden. 

Om 8.12 uur kreeg de lokale politie een oproep binnen in verband met het schietincident. Het lijkt te gaan om een ruzie binnen het criminele milieu, waar vier mensen bij betrokken waren. Meteen na de feiten vluchtten de verdachten in twee wagens weg. Het vuurwapen en kogelhulzen bleven achter op de locatie.

Het parket, de politie en het labo kwamen ter plaatse voor een onderzoek. Er werd een veiligheidszone ingesteld, zodat het sporenonderzoek rustig kon verlopen. Uit bloedsporen die de politie terugvond, blijkt dat minstens één van de betrokkenen gewond raakte. Ook de kofferbak van een geparkeerde wagen werd geraakt. Voorlopig kon geen enkele verdachte worden gevat. 

Meest gelezen