Zangeres Angèle verkozen tot Brusselaar van 2018: "Brussel blijft mijn stad"

Het Brusselse popfenomeen Angèle (Van Laeken) is verkozen tot Brusselaar van 2018. De ceremonie vond gisteravond plaats in het Flageygebouw in Elsene.

Angèle was winnares in de categorie cultuur. Ze kon niet aanwezig zijn, maar maakte wel een video. Daarin zegt ze dat Brussel "haar stad blijft en de plaats is waar alles begon". Angèles debuutalbum "Brol" werd in binnen- en buitenland enthousiast onthaald.

In de categorie samenleving ging de prijs naar de vzw Straatverplegers, een organisatie die daklozen ondersteunt om een nieuw bestaan op te bouwen. De prijs werd uitgereikt door Mehdi Kassou, de woordvoerder van het Burgerplatform voor Steun aan Vluchtelingen. Die organisatie was Brusselaar van 2017.

In de categorie politieke actie ging de prijs naar 'de groene golf' van Ecolo-Groen, de grote winnaar van de gemeenteraadsverkiezingen in Brussel. In de categorie economie was het de Ferme Abattoir van de Brusselse start-up BIGH die bekroond werd. Op het dak van markthal Foodmet, op de terreinen van het slachthuis van Anderlecht, legde die een stadsboerderij aan van 4.000 m2.

De Red Lions tot slot, de nationale hockeyploeg bij de mannen, won in de categorie sport. De Red Lions werden in december in India wereldkampioen.

Meest gelezen