KI bevestigt verdere aanhouding 27-jarige verdachte kluizenkraak 

De Antwerpenaar met Georgische roots die verdacht wordt van de bankkraak op de Belgiëlei in Antwerpen, blijft verder aangehouden. Dat heeft de Antwerpse kamer van inbeschuldigingstelling beslist. Twee weken geleden wilde de raadkamer de verdachte vrijlaten, maar die beslissing is nu in beroep hervormd.

De speurders kwamen de man op het spoor door een slijpschijf die werd gevonden in de tunnel bij de bank. Dat was zo'n uniek model dat de eigenaar kon worden getraceerd. De slijpschijf kon vermoedelijk aan de man worden gelinkt via de winkel waar ze werd gekocht. Maar de raadkamer besliste drie weken geleden om de man vrij te laten, omdat er onvoldoende aanwijzingen van schuld waren en omdat de rechten van verdediging geschonden werden, doordat het proces in de media gevoerd werd.

Maar het parket ging in beroep tegen deze beslissing en dus moest de man voor de Antwerpse kamer van inbeschuldigingstelling verschijnen. Die oordeelde op haar beurt dat de 27-jarige in de cel blijft. Over een maand verschijnt hij opnieuw voor de raadkamer. 

Spectaculaire kluizenkraak

Bij de kluizenkraak in het bankkantoor van BNP Paribas Fortis werden begin deze maand 20 tot 30 kluizen gekraakt. Via tunnels die verbonden waren met de riolering raakten de dieven tot in de kluizenzaal. In totaal werden drie verdachten opgepakt en aangehouden. 

Meest gelezen