Asielzoekers blijven tot eind augustus in Parelstrand in Lommel

De opvang van asielzoekers in het recreatiedomein Parelstrand in Lommel wordt verlengd tot eind augustus. Normaal gezien zou de opvang eind maart stoppen. Fedasil, het federaal agentschap voor de opvang van asielzoekers wil ook het aantal asielzoekers verhogen.

Burgemeester Bob Nijs (CD&V) van Lommel betreurt dat Fedasil zich niet houdt aan de eerder gemaakte afspraken. "De asielzoekers veroorzaken geen overlast, maar in november heeft Fedasil gezegd dat 550 asielzoekers het maximum was. En gisteren kregen we dan te horen we dan dat ze terugkomen op de afspraken. Er zullen tot 800 asielzoekers opgevangen worden en dat tot eind augustus. 

Onderwijs

Als er meer asielzoekers komen, kan dat wel problemen veroorzaken in het onderwijs. Vooral voor de jongeren die secundair onderwijs moeten volgen, zijn er in de buurt geen scholen meer. Die zullen tot in Hasselt moeten rijden. 

Meest gelezen