BBC-avontuur voor Vlaamse acteur Boris Van Severen: "Die grote sets waren best angstaanjagend"

De Vlaamse acteur Boris Van Severen heeft een rol te pakken gekregen in de BBC-dramareeks "Baptiste", een spin-off van "The Missing". Hij speelt een rechercheur van de Amsterdamse recherche. "Ze zochten iemand die met een Nederlands of Vlaams accent toch goed Engels kon spreken, zodat het net echt lijkt", zegt de acteur tegen VRT NWS.

Naast Van Severen speelt nog meer talent van eigen bodem mee in de reeks. Barbara Sarafian en Martha Canga Antonio hebben ook een rol.

De zesdelige serie gaat over een vermiste jonge vrouw. Een inspecteur krijgt hulp van de Amsterdamse recherche om het misdrijf op te lossen. Al snel raakt de rechercheur verwikkeld in een zaak die hem naar de grimmige onderwereld van de stad brengt.

Opnames daarvoor vonden onder meer plaats in Gent, Antwerpen en Amsterdam. "Het personage dat ik speel, leert de koppige inspecteur en hoofdrolspeler Julien Baptiste (gespeeld door acteur Tchéky Karyo) kennen doordat zijn moeder op het politiekantoor in Amsterdam werkt", zegt Van Severen. “Zij zijn nog oude vrienden van vroeger. Zo raak ik als mederechercheur betrokken bij de zaak.”

Het was een warme ploeg, er was totaal geen sprake van spierballerij-vertoning

Boris Van Severen

Totaal geen spierballerij

Na een lang castingproces dat Van Severen heeft moeten doorploegen, kwamen ze bij hem uit als rechercheur. "Ik ben de Belgische sets gewend, die zijn redelijk klein. Toen ik uiteindelijk op de grote Engelse sets kwam te staan, vond ik dat eerst behoorlijk angstaanjagend. Maar ik vind het geweldig om in de rol van rechercheur te kruipen. Het was een warme ploeg, er was totaal geen sprake van spierballerij-vertoning. Het is superfijn om aan zo’n groot internationaal project mee te werken."

Of er hierna een internationale carrière inzit voor de Vlaming? "Wellicht", grapt hij. "We zullen zien wat er allemaal uit komt. Ik ben in ieder geval erg benieuwd naar meer internationale series. Maar alleen als ik me er goed bij voel." Van Severen is te zien vanaf de tweede aflevering van "Baptiste", elke zondagavond om 21.00 uur plaatselijke tijd in Engeland te zien. De serie wordt later dit voorjaar op Eén uitgezonden.

Meest gelezen