Videospeler inladen...

Beelden van "bh-meneer" op Nederlandse sporen gaan viraal

De Nederlandse spoornetbeheerder ProRail heeft vandaag  opmerkelijke bewakingsbeelden vrijgegeven. Op de beelden is te zien hoe een man zich in vrouwenlingerie op de sporen begeeft. ProRail wil hiermee duidelijk maken dat omstaanders zulk verdacht gedrag steeds moeten melden, want vaak zorgt dat voor vertraging van het treinverkeer. 

De beelden dateren van vorig jaar. Een van de 3.500 bewakingscamera's van spoornetbeheerder ProRail legde vast hoe een man in bikini ietwat verward de sporen oversteekt. Volgens Jaap Eikelboom, woordvoerder van ProRail, zijn deze beelden minder onschuldig dan ze lijken:

"Helaas hebben we vaak te maken met verwarde mensen op en rond het spoor. Machinisten weten nooit wat de intenties van deze mensen zijn, dus moeten ze het treinverkeer langzaam laten rijden. En dat zorgt soms voor enorm veel treinvertraging."

ProRail staat in voor de aanleg, het onderhoud en de veiligheid van de sporen. Spelende kinderen op de sporen, graffitispuiters, koperdieven, ... Voor hen is het dagelijkse kost. "En toch doen omstaanders vaak niets wanneer iemand zich in de buurt van het spoor verdacht gedraagt", zegt Eikelboom. "We hopen mensen op deze manier duidelijk te maken dat ze verdacht gedrag altijd kunnen melden via ons noodnummer."

Iets verdachts gezien in België? Bel 0800 30 230

Ook in ons land raadt de NMBS passagiers aan om verdacht gedrag op of langs te sporen meteen te melden. Dat kan 24 uur per dag op het gratis nummer 0800 30 230 van veiligheidsdienst Securail. Verder geven ze reizigers ook de volgende tips mee om probleemsituaties te vermijden:

  • Hang de held niet uit. Bel liever zo snel mogelijk het noodnummer.
  • Vermijd oogcontact met herrieschoppers en ga niet in op provocaties.
  • Ga niet in een lege coupé zitten, maar zoek het gezelschap van andere reizigers op.

Bekijk de bewakingsbeelden van ProRail hier:

Videospeler inladen...

Meest gelezen