Sophie Kip

Burgemeester van Verviers dient een klacht in na annulering lezing Theo Francken

De burgemeester van Verviers, Muriel Targnion (PS), heeft een klacht tegen onbekenden ingediend wegens de dreigementen die ze heeft ontvangen na de geannuleerde lezing van voormalig staatssecretaris Theo Francken (N-VA). Ondertussen heeft ze ook een waarnemend burgemeester aangeduid om een tijdje afstand te kunnen nemen.

Midden februari kwam Targnion in opspraak toen de lezing van Francken geannuleerd moest worden na protest. Een manifestatie tegen zijn komst liep uit de hand. Hierbij werd zijn wagen beschadigd en naar eigen zeggen kon de politie zijn veiligheid niet garanderen. De aandacht kwam op Targnion te liggen omdat ze zich aan de zijde van de betogers had geschaard. 

Targnion kreeg sindsdien erg negatieve commentaar over zich heen via de sociale media. Nadat ze ook een brief met dreigementen had ontvangen, diende Targnion dinsdag een klacht tegen onbekenden in. Dat schrijft de krant L'Avenir Verviers en bevestigt de afdelingsprocureur van Verviers, Gilles de Villers Grand Champs. 

De dreigementen worden ernstig genomen en er loopt een onderzoek

Gilles de Villers Grand Champs

Volgens de procureur zijn er twee klachten bij hem aangekomen: een van de organisatrice van de conferentie en een tweede van de Vervierse burgemeester. Eventuele klachten van Francken, van het hotel waar de lezing plaats zou vinden of van PP-politicus Bruno Berrendorf, die verklaarde te zijn aangevallen, zijn nog niet op zijn bureau beland.

Meest gelezen