Daar zijn Brandon, Donna en Kelly weer: "Beverly Hills, 90210" keert (heel even) terug

Goed nieuws voor de fans van Brandon, Donna, Kelly en de rest van de bende uit "Beverly Hills, 90210": de Amerikaanse cultserie uit de jaren 90 keert binnenkort terug, met de originele cast in de hoofdrol. Al zullen de acteurs niet helemààl in de huid van hun personage kruipen, maar "een geromantiseerde versie van zichzelf spelen", zegt televisiezender Fox.  

"Beverly Hills, 90210" was in de jaren 90 wereldwijd een van de populairste jongerenseries en heeft ook vandaag nog altijd een schare trouwe fans. Centraal stonden de belevenissen van een groep tieners/ jongvolwassenen in de chique wijk Beverly Hills, in Los Angeles. "90210" verwijst naar de postcode van Beverly Hills.

De perikelen van Brandon, Brenda, Dylan, Donna, David, Andrea en Steve liep van 1990 tot 2000, na 296 afleveringen viel het doek. Nostalgische fans kunnen nu hun hart ophalen, want tv-zender Fox heeft aangekondigd dat er zes nieuwe afleveringen van "Beverly Hills, 90210" komen, mét de originele cast. "Guess who's coming home", prikkelt Fox in een korte video, met de bekende gitaarrif uit de trailer.

De acteurs zullen niet helemààl in de huid van hun personage kruipen, benadrukt Fox. Ze zullen "versies van zichzelf" spelen, "geïnspireerd door hun werkelijke levens en relaties."

De acteurs zijn na de originele serie hun eigen weg gegaan en ontmoeten elkaar 19 jaar later. Waarna een van hen voorstelt de reeks te herlanceren. "Wat gebeurt er met eerste liefdes, oude romances, vrienden en vijanden, terwijl de cast de draad weer probeert op te pikken?", luidt het bij Fox.

Jason Priestley (Brandon), Jennie Garth (Kelly), Ian Ziering (Steve), Gabrielle Carteris (Andrea), Brian Austin Green (David) en Tori Spelling (Donna) tekenen present, alleen Shannen Doherty (Brenda) en Luke Perry (Dylan) zijn er niet bij.

Er komen zes afleveringen, onder de titel "90210". De minireeks staat gepland voor de zomer, maar wanneer ze precies uitgezonden wordt, is nog niet helemaal duidelijk.

Van links naar rechts en boven naar onder: "Donna", "Kelly", "Andrea", "David", "Steve" en "Brandon", anno 2019

Meest gelezen