Videospeler inladen...

Felle brand in varkensstallen in Pittem

Er is een zware brand uitgebroken op een varkensbedrijf in Pittem. Twee stallen met daarin 200 zeugen en 3000 biggen, staan in lichterlaaie. Alle dieren zijn dood. De zwarte rookpluim is tot heel ver te zien.

Er staan twee stallen in brand in de Vijfstraat in Pittem. In de stallen zaten 200 zeugen met 3000 biggetjes. De brandweer is met tien ploegen aan het blussen. Omdat er weinig water beschikbaar is, hebben ze een tankwagencircuit opgezet.

Sporthal

De brandweer onderzoekt of de rookwolk giftig is of niet. Ondertussen raadt ze de inwoners van Tielt en Meulebeke aan om ramen en deuren gesloten te houden, want de rook waait richting Tielt en Meulebeke. Wie last heeft van de rook, mag naar de sporthal van Tielt gaan. Die is open voor het publiek.

Bekijk de beelden van de brand in Pittem uit "Het Journaal" hier:

Videospeler inladen...

Meest gelezen