Leuven wil geen rondslingerende elektrische steps

In Brussel en Antwerpen zijn elektrische deelsteps intussen een groot succes. Via een app kan je zien waar er een step staat en wanneer je ermee klaar bent, kan je die overal achterlaten. Maar dat laatste ziet de stad Leuven niet zitten.

Leuven heeft al deelfietsen en deelauto's, maar nog geen elektrische steps die inwoners kunnen delen. De stad krijgt nochtans aanvragen genoeg van verdelers van steps. Maar in zo'n kleine stad met tienduizenden studenten worden steps die je overal mag achterlaten snel een probleem, vindt het stadsbestuur. "Die weg willen we niet opgaan omdat onze straten dan snel te rommelig zouden worden."

Stations

Toch zijn de deelsteps meer dan welkom. "De e-steps zijn onderweg naar Leuven, maar dan wel op een geordende manier. We willen dat mensen de steps afhalen en nadien ook op een specifieke plek terugbrengen. Mochten wij elke aanbieder van deelsteps en deelfietsen toelaten dan zie je in Leuven één grote hoop fietsen en steps, en dat willen we echt niet laten gebeuren."

Leuven opent op termijn 50 mobipunten. Daar zal je zo'n elektrische deelstep kunnen huren, maar dus ook moeten terugbrengen.

Meest gelezen