Het zal je auto maar wezen, ook al staat die fout geparkeerd

Toen de brandweer van Anaheim, in de Amerikaanse staat Californië, onlangs opgeroepen werd om een brand te blussen, merkte die bij aankomst dat een auto geparkeerd stond voor de bovengrondse brandkraan, waaraan de brandslang bevestigd dient te worden. Die stond daar duidelijk verkeerd geparkeerd. Een rode waarschuwings­streep op de weg wijst er nu eenmaal op dat er voor zo’n brandkraan niet geparkeerd mag worden. En dat zal de bestuurder nu geweten hebben, niet alleen met een fikse boete, maar ook met behoorlijke schade aan de wagen.

De brandweer publiceerde de foto’s van het gevolg van het foutief parkeren op zijn sociale media, met de mededeling: "Heeft u zich ooit afgevraagd wat er gebeurt als je met je wagen voor een brandkraan staat en er een brand uitbreekt? Is het feit dat je nu een parkeerplaats gevonden hebt, die dichter bij je bestemming ligt, al die gebroken vensters, de boete en de wegsleepkosten waard?"

"We publiceren deze foto’s om dit incident te illustreren en de mensen er opmerkzaam op te maken, niet om iemand belachelijk te maken. Wie zich mocht afvragen waarom we de brandslang niet onder, over of langs de wagen gelegd hebben, wel, zo werkt het niet. De slang moet immers in een rechte lijn met de kraan verbonden worden. We brengen dus niet zomaar schade aan het eigendom van anderen aan."

Die schade was er alleszins wel voor deze wagen (de foto's werden intussen wereldwijd door diverse nieuwsmedia opgepikt):

Meest gelezen