Inbrekers richten ravage aan in kinderdagverblijf Assenede

Inbrekers hebben afgelopen nacht een enorme ravage aangericht in kinderdagverblijf De Lollifantjes in Assenede in Oost-Vlaanderen. De daders gooiden 18 bedjes omver en vernielden die. Waarschijnlijk is niks gestolen.

In kinderopvang De Lollifantjes in de Hoogstraat in Assenede zijn inbrekers bijzonder agressief te werk gegaan. Ze braken in en gooiden bedjes van 18 kindjes omver en maakten ze kapot. 

Politiecommissaris Yves Tuytschaever:"Er was heel veel wanorde en schade. Luiers en bedjes waren rondgestrooid. We zijn nu volop bezig met het onderzoek met het oog op het vinden van de daders." Voorlopig zag de politie enkel schade, en hebben ze nog niet kunnen vaststellen dat er iets gestolen zou zijn.

Het is de eerste keer dat de kinderopvang geconfronteerd wordt met een inbraak. Er is bijzonder veel kapotgemaakt, en dat vindt het personeel onbegrijpelijk: "We hebben nog geen zicht op een bedrag qua schade, maar heel wat bedjes en materiaal zijn kapot. En dat kost veel geld. We zijn er heel erg van onder de indruk."

Het personeel heeft alles zo goed mogelijk teruggezet. Het kinderdagverblijf ging open zoals gewoonlijk. De kindjes konden slapen op reservebedjes. Herstellingen en nieuw materiaal aankopen zullen wel nog even duren.

Meest gelezen