Videospeler inladen...

Knalgele reddingspost blinkt uit op strand Knokke-Heist

De kustredders, de politie, de brandweer, de medische hulpdiensten: allemaal kunnen ze terecht in de knalgele nieuwe hulppost in Knokke-Heist. Het ontwerp werd gemaakt door een architectenbureau en een kunstenaar, want het gebouw wil ook een soort kunstwerk zijn. De prijs is pittig: meer dan 1 miljoen euro.

Het gebouw kwam als winnaar uit een wedstrijd. Het is opgetrokken uit een weerbestendige kunststof, en ziet er met zijn ronde vorm opvallend en frivool uit. En geel is de internationale kleur voor hulpdiensten, maar hier wil het gebouw ook als kunstwerk opvallen.

Hulpdiensten samen onder één dak

De hoofdredder van de Knokke-Heist zal hier huizen, maar ook de politie, brandweer en EHBO-diensten. Alle hulp dus op één plek, handig voor de toeristen.

Videospeler inladen...

Groene kamer voor EHBO

Op een strand kunnen kleine en grotere ongelukken gebeuren. De nieuwe hulppost van Knokke-Heist is daarop voorzien. In de "groene kamer" worden verloren gelopen kinderen, maar ook gewonden opgevangen in een rustige, kalmerende omgeving.

Videospeler inladen...

Job op hoog niveau

Boven de gele constructie staat het zogenoemde "reddersnest", waar hulpdiensten hoog boven de massa het overzicht kunnen bewaren. In één oogopslag zie je hier de 11 kilometer lange kustlijn van Knokke-Heist, en zie je ook ver op zee. Als er mensen in de problemen komen, kan er snel(ler) gehandeld worden.

Videospeler inladen...

Meest gelezen