Lady Gaga: "Ach, sociale media zijn het toilet van het internet"

"Miljoenen vrouwen over de hele wereld werden afgelopen zondag boos op hun partner omdat die nooit naar hen gekeken had zoals Bradley Cooper dat deed naar Lady Gaga." Zo vatte tv-presentator Jimmy Kimmel gisteren in zijn programma misschien nog het best de reacties samen na hun livevertolking van "Shallow" tijdens de Oscaruitreiking. Al waren die reacties op sociale media vaak heel wat heftiger en werd er openlijk gezinspeeld op meer dan een vriendschappelijke relatie tussen beiden, na het zien van het optreden. Maar Lady Gaga zette tegenover Jimmy Kimmel de puntjes op de i.

Het optreden van Lady Gaga en Bradley Cooper sloot af met een zwoele blik tussen beiden, die onmiddellijk een 'trending topic' op Twitter werd en op sociale media uitgebreid besproken werd, niet altijd even subtiel:

Lady Gaga kon een deel van de opmerkingen alvast niet echt waarderen: "Laat me het eerst nogmaals duidelijk formuleren: sociale media zijn het toilet van het internet. Het effect dat die media op de populaire cultuur hebben gehad is schrikaanjagend."

"En ja, men heeft liefde gezien. Maar begrijp dat dat hetgeen is wat we wilden dat jullie zagen. Het nummer "Shallow" is een liefdesliedje. "A star is born" is een liefdesverhaal. Aan dat optreden tijdens de Oscars hebben Bradley en ik een week lang gewerkt. Omdat hij als regisseur van de film het lied in die film geïntegreerd heeft, was ik er mij goed van bewust dat hij daarover een duidelijke visie had. Alles wat er op het podium gebeurde, van de camerabewegingen, hoe wij tegenover elkaar zitten aan de piano, hoe de belichting was, dat zat allemaal heel duidelijk in Bradleys hoofd."

"Voor ons als zangers van dit lied was het erg belangrijk dat de band tussen ons optimaal overkwam. Dat is toch normaal als je een liefdesliedje zingt. Dat anderen dat gevoel van verliefdheid ook hebben."

"Ik ben op de eerste plaats een artieste en ik denk dat we opmerkelijk  goed werk geleverd hebben. En dat we jullie daarbij volledig bij de neus genomen hebben."

Meest gelezen