Kinrooi krijgt onderzoekscentrum met legale cannabisteelt

Het bedrijf Rendocan heeft een vergunning op zak voor de bouw van een onderzoekscentrum voor de teelt van cannabis voor medische gebruik. Het bedrijf komt in Kinrooi, op de terreinen van Agropolis. Er kunnen 150 mensen aan de slag.

De provincie Limburg heeft de omgevingsvergunning deze middag afgeleverd. "Het gaat om een vergunning voor de bouw van een loods met laboratoria", vertelt gedeputeerde Inge Moors. "De buurt zal daar geen hinder van ondervinden benadrukt  CEO Joris Vanvinckenroye. "Het is geen serre maar een gesloten gebouw met een plat dak, om geuroverlast of lichtvervuiling te vermijden."

Toepassingen

Rendocan is het eerste bedrijf in België dat onderzoek gaat doen naar medische toepassingen op basis van cannabis. "Dus we gaan niet gewoon cannabis telen, het is ons echt om het onderzoek te doen", gaat Vanvinckenroye verder. "We zullen nagaan welke componenten we precies nodig hebben. Dus het is nu nog veel te vroeg om ze zeggen voor welke ziektes dat een oplossing kan zijn. We denken na over pijnbestrijding, MS, psoriasis en slaapproblemen. Maar er zijn misschien wel 30 toepassingen mogelijk. De komende maanden en jaren zal pas duidelijk worden welke richting we met ons bedrijf willen uitgaan.'"  

Legale cannabis

Op 26 februari keurde de Kamercommissie Volksgezondheid in het federaal parlement het wetsvoorstel goed voor de oprichting voor een Cannabisbureau dat moet toezien op de teelt van cannabis voor medisch gebruik.

Meest gelezen