Mallorca introduceert nieuwe regels tegen "zuiptoerisme"

Het Spaanse eiland Mallorca komt met strenge maatregelen om de overlast aan te pakken, die veroorzaakt wordt door dronken toeristen. Tussen april en september wordt het op bepaalde plekken verboden om nog op straat of op het strand alcohol te drinken. Cafés moeten voortaan fysiek afgescheiden zijn van de openbare weg. Ook alcoholreclame en happy hours zijn niet langer toegelaten. 

Vodka, alcopops, bier: vandaag wordt het nog lustig geconsumeerd buiten op de stoep, of voor een bar of café. Maar vanaf april mag het niet meer in bepaalde zones op Mallorca. Op overtredingen staan zware boetes tot 3.000 euro. De bewoners klagen al jarenlang over geluidsoverlast en excessieve drinkgelagen in de openbare ruimte.

Feesteiland

Om die strenge normen te implementeren worden de straten rond het strand van S'Arenal, waar vooral de Duitsers en Nederlanders zich thuisvoelen, en aan de overkant van de baai Magaluf, het feeststrand van de Britten, verklaard tot "Zonas de Especial Interés Turístico" (Gebieden van bijzonder toeristisch belang).

Ook andere delen van de hoofdstad zullen onder de maatregelen vallen.

Geen "happy hour" meer

Bovendien wordt in heel Playa de Palma niet alleen reclame voor alcohol verboden, maar ook speciale acties zoals 'happy hours' als het gaat om sterke drank die tegen dumpingprijzen wordt aangeboden, citeerde de Mallorca Zeitung schepen Angélica Pastor.

De regelgeving is van april tot september van kracht tijdens het hoogseizoen op Mallorca.

Meest gelezen