Videospeler inladen...

"Wake up": beluister het nummer waarmee Eliot naar het Songfestival gaat

Eliot, de Belgische kandidaat voor het Songfestival, heeft vanmorgen het liedje voorgesteld waarmee hij hoog hoopt te scoren in Tel Aviv. "Wake up" was in primeur te horen op MNM. "Ik ben opgelucht dat het nu eindelijk uit is", klinkt het. 

18 jaar is hij, Eliot. In zijn geboortejaar werd België laatste op het Eurovisiesongfestival. "Lap, dat is niet goed", reageert onze Songfestivalhoop voor dit jaar wanneer we hem de anekdote voorleggen. Met het lied "Wake up" wil hij België naar eigen zeggen trots maken. "Als ik in de finale zou geraken, in de top vijf, of misschien zelfs nummer 1... Dat zou supercool zijn, het Songfestival naar België brengen."

" "Wake up" gaat over de wereld die dringend wakker geschud moet worden, een boodschap aan de nieuwe generatie om dingen te veranderen", vertelt Eliot. En dat net in een periode waarin heel wat jongeren op straat komen voor het klimaat. "We hebben het lied geschreven vóór heel het klimaatverhaal. Maar het is zeker een goeie samenloop van omstandigheden, een gelukkig toeval."

Eliot werd ontdekt tijdens "The Voice Belgique" op de RTBF. De maker van "City Lights", waarmee Blanche twee jaar geleden vierde werd op het Songfestival, viel voor zijn stem en componeerde een liedje voor hem. "Wake up" vergelijken met "City Lights" wil Eliot niet doen. "Maar er zit wel een grain van Pierre Demoulin (de componist, nvdr.) in zowel "City Lights" als in "Wake up". Dus misschien zullen de mensen het wel een beetje herkennen."

Dat de vorige twee kandidaten gekozen door de RTBF - Blanche en Loïc Nottet - allebei een vierde plaats haalden, bezorgt Eliot wat stress. "Maar het geeft me ook hoop en moed. Ik zal proberen om even goed te doen of zelfs beter. Het geeft me een boost."

Dat Blanche en Loïc Nottet vierde werden, geeft me een boost

Nog een kleine drie maanden en dan staat Eliot op het podium in Tel Aviv tijdens de eerste halve finale. De komende maanden zullen druk worden voor de jonge zanger. "Ik zal deelnemen aan de preparty's in Amsterdam, Londen en Madrid. Dat zal een goeie oefening zijn voor de grote show in mei. Ik zal me zo goed mogelijk voorbereiden en alles geven." Over de act op het Songfestivalpodium wil Eliot nog niet veel kwijt. "Het zal in elk geval niet zoals de videoclip zijn. We zijn er nu volop mee bezig."

Dat Eliot het een eer vindt om België te vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival, dat spreekt vanzelf. Nochtans is hij niet zo vertrouwd met de grootste liedjeswedstrijd ter wereld. "Ik ben een beetje beschaamd om dat te zeggen, maar ik heb Songfestival nooit echt gevolgd. Mijn ouders zijn niet echt fan. Sinds enige tijd interesseer ik me er wel voor."

En dat laatste kan hij ook bewijzen. Wanneer we hem vragen naar de enige en voorlopig laatste Belgische overwinning, antwoordt Eliot meteen: "1986, Sandra Kim." Komt er een nieuwe zege in 2019? We weten het over een kleine 20 weken.

 

Bekijk hieronder de videoclip van "Wake up":

Videospeler inladen...

Bekijk hieronder het verslag uit "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen