Videospeler inladen...

Roeselare gebruikt als eerste kleine centrumstad elektrische deelsteps

Vanaf vrijdag kan je in Roeselare elektrische deelsteps gebruiken. Het is na Antwerpen en Brussel de eerste centrumstad die daarmee start. Aan het station en het wielermuseum zal je een deelstep kunnen meenemen. Het bedrijf "Troty" biedt de deelsteps aan.

Inwoners van Roeselare kunnen betalen via een app op hun smartphone. Je betaalt één euro om te starten en daarna vijftien eurocent per kilometer. Na de rit kunnen mensen de step gewoon achterlaten. Al rekent het bedrijf wel op de discipline van de gebruikers. "Het is niet de bedoeling dat wie de steps gebruikt, ze zomaar in het midden van de weg achterlaat", zegt Jean-Marc van "Troty", het bedrijf achter de deelsteps.

Roeselare is de eerste, kleinere centrumstad in Vlaanderen die elektrische deelsteps aanbiedt aan inwoners en bezoekers. Verder hebben alleen Brussel en Antwerpen al deelsteps. Met de eerste tien steps wil Roeselare het project uittesten. Ook in Brugge heeft het bedrijf al een aanvraag lopen. Je kan de steps vanaf vrijdag vinden aan het station en het wielermuseum in Roeselare.

Bekijk hieronder de reportage uit Het journaal:

Videospeler inladen...

Meest gelezen