Videospeler inladen...

Vandaag code rood op snelwegen in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland door vakantie-uittocht

Dit weekend start de krokusvakantie, traditioneel een drukke periode richting de skioorden. Vandaag wordt code rood verwacht voor de snelwegen in het zuiden van Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Een overzicht van de knelpunten tijdens de vakantie-uittocht.

Europese wegen

Frankrijk: In Frankrijk geldt vandaag code oranje, wat een normale drukte betekent. Er wordt onder meer druk verkeer verwacht op de Périphérique rond Parijs. Daarnaast zullen er tussen 11 en 15 uur vooral files staan op de snelwegen naar de skigebieden, tussen Lyon en de Alpen: vooral de A43 Lyon - Chambéry en de A40 Mâcon – Chamonix en dieper in de Alpen ook op de N90 Albertville - Bourg St. Maurice. 

Duitsland: Veel drukker wordt het in Duitsland, vooral tussen 9 en 15 uur. Vandaag geldt code rood, vooral op de Zuid-Duitse snelwegen. Twee grote deelstaten, Baden-Württemberg en Beieren, hebben ook vakantie en dat zal files geven richting Oostenrijk en Zwitserland. Autobestuurders moeten rekening houden met vertragingen op de grote snelwegen naar de Alpen, zoals de A5 Karlsruhe - Bazel, A7 Ulm - Füssen, A8 Stuttgart - München - Salzburg en de A9 Neurenberg - München.

Oostenrijk: Ook op de Oostenrijkse wegen geldt vandaag code rood en wordt het erg druk. Het klassieke knelpunt is de B179 tussen de Duitse grens bij Füssen en het Oostenrijkse Nassereith, de zogenoemde Fernpasroute. Ook problemen te verwachten op de A10 Salzburg – Villach.

Zwitserland: Er worden lange files verwacht op de Zwitserse wegen (code rood) en ook zondag zal het erg druk zijn. 

Italië: Dit weekend zal het ook druk zijn in Italië, vooral dan in het noorden van het land. Het traditionele en belangrijkste knelpunt is de Brennerautosnelweg tussen Innsbruck (Oostenrijk) en Bolzano (Italië).

Bekijk hieronder de vooruitblik van VRT-Verkeersexpert Hajo Beeckman:

Videospeler inladen...

Belgische wegen

In eigen land is de vakantie-uittocht gisteren zonder veel problemen verlopen. "De avondspits op de Belgische wegen was niet lastiger dan op een gemiddelde vrijdag", zegt verkeersexpert Hajo Beeckman. 

Ook richting kust viel de drukte mee en stonden er nergens files. Waarschijnlijk zorgde het slechte weer voor wat minder verkeer naar zee.

Automobilisten moeten wel rekening houden met werkzaamheden. Op de E34 van Antwerpen naar Knokke kan je bij Assenede maar over één rijstrook. Vanaf vanochtend gaat ook bij Maldegem een rijstrook dicht. 

De luchthaven

Brussels Airport ontvangt de komende dagen duizenden vakantiegangers. Gisteren werden zo’n 75.000 passagiers verwacht, van wie 40.000 vertrekkende reizigers. In totaal zullen er tijdens de tien vakantiedagen 648.000 passagiers bij Brussels Airport over de vloer komen. 

Herbekijk hieronder de reportage in "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Bekijk hieronder onze verkeersspecialist Hajo Beeckman in "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen