Vijf verdachten opgepakt bij huiszoekingen in onderzoek naar rellen oudejaarsnacht in Molenbeek

Bij huiszoekingen in het onderzoek naar de rellen tijdens oudejaarsnacht in de Brusselse gemeente Molenbeek, zijn vijf verdachten opgepakt. In de nacht van 31 december op 1 januari zijn heel wat beschadigingen aangebracht in Sint-Jans-Molenbeek en werden ook verschillende handelszaken leeggeroofd.

De Brusselse politie heeft in het kader van de rellen tijdens oudejaarsnacht vijf verdachten gearresteerd en verhoord. Drie van hen, waaronder twee minderjarigen, werden na verhoor vrijgelaten. De onderzoeksrechter besliste om één persoon aan te houden en in verdenking te stellen voor feiten van beschadiging van onroerende goederen, diefstal met braak en beschadiging van roerende goederen met de verzwarende omstandigheid dat de feiten in bende werden gepleegd.

De laatste verdachte, een minderjarige, werd voor de jeugdrechter geleid. Het parket had gevraagd hem in een gesloten instelling te plaatsen, maar de jeugdrechter is daar niet op ingegaan. 

De politie van de zone Brussel-West werd tijdens oudjaar opgeroepen voor rellen. Onder andere een apotheek werd geplunderd, en woningen en auto's werden zwaar beschadigd.

Molenbeek laat geen straffeloosheid toe

Catherine Moureaux, burgemeester Sint-Jans-Molenbeek

 Volgens burgemeester Catherine Moureaux zijn de vijf betrokkenen opgespoord kunnen worden na het verzamelen van videobeelden. "Molenbeek laat geen straffeloosheid toe. Het gaat om ernstige en ontoelaatbare feiten. Ik feliciteer de politie met hun werk. Dit bewijst dat er geen straffeloosheid heerst in de gemeente", aldus Moureaux.

Meest gelezen