Ex-kinderrechtencommissaris Vanobbergen krijgt award Move tegen Pesten

Bruno Vanobbergen, de gewezen kinderrechtencommissaris, krijgt de nieuwe award Move tegen Pesten van Ketnet. De kinder- en jongerenzender riep deze prijs in het leven om Vanobbergen te bedanken, omdat hij tien jaar lang "een gedreven kinderrechtencommissaris was en zich ook steeds inzet in de strijd tegen pesten".

De Vlaamse Week tegen Pesten, een jaarlijks initiatief van het Vlaams Netwerk Kies Kleur Tegen Pesten in samenwerking met Ketnet, eindigt vrijdagavond. Al wie tegen pesten is, kon ook dit jaar opnieuw deelnemen aan de Move tegen Pesten van Ketnet, die net zoals vorig jaar doorging onder de noemer "STIP IT". Iedereen kon deelnemen aan de actie door vier stippen op de hand te zetten en het Manipest op Ketnet.be te ondertekenen.

De Vlaamse Week tegen Pesten sluit af met het hoogtepunt van de week: het Antipestival, met talrijke optredens van onder meer Regi en Tourist LeMC. Tijdens het Antipestival reikt Ketnet dit jaar voor het eerst een Move tegen Pesten-award uit. Bruno Vanobbergen krijgt de prijs omdat hij tien jaar lang "een gedreven kinderrechtencommissaris was en zich ook steeds inzet in de strijd tegen pesten".

"Pesten blijft een pest voor te veel kinderen en jongeren. Het is belangrijk om te tonen wat het met kinderen doet. En het is nog veel belangrijker om duidelijk te maken dat elke vorm van pesten niet aanvaardbaar is. Acties zoals de Move tegen Pesten maken een zichtbaar verschil", aldus Vanobbergen, die donderdag zijn laatste dag beleefde als kinderrechtencommissaris. Vanobbergen is voortaan directeur van het Vlaamse Agentschap Opgroeien.

Karrewiet ging vandaag langs op het Antipestival. Die reportage kan u hieronder bekijken:

Videospeler inladen...

Meest gelezen