Videospeler inladen...

Kortrijk gaat GAS-boetes voor peuken en kauwgom uitdelen

Vanaf september riskeer je in Kortrijk een GAS-boete als je een peuk of kauwgom op straat gooit. Uit een grote bevraging van de stad blijkt dat de inwoners zich daaraan storen. De stadsdiensten zullen ook peukenetuis uitdelen.

Kortrijk zal strenger optreden tegen rokers die peuken op straat weggooien. Het stadsbestuur zal meer mensen inzetten om anoniem overtredingen vast te stellen. "We gaan ook herbruikbare peukenetuis uitdelen waarin de mensen hun peuken kwijt kunnen" zegt schepen Ruth Vandenberghe (Team Burgemeester).

Verwittiging

Wie nu een overtreding begaat, zal eerst nog een verwittiging krijgen. Vanaf september krijgen de overtreders een echte GAS-boete. De boetes kunnen oplopen tot 55 euro.

Bekijk hieronder het verslag van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen