Gaslek in Dilbeek gedicht: tijdelijke ontruiming van kerk en politiecommissariaat opgeheven

Werknemers van Fluvius hebben het gaslek gedicht dat rond 11.30 uur ontstaan was in Dilbeek, in Vlaams-Brabant. Het lek ontstond in de omgeving van het Saviocentrum bij wegwerkzaamheden in de Dansaertlaan. De middendruk­leiding was er beschadigd. Er werd voor alle zekerheid een veiligheidszone ingesteld. Enkele uren was er geen doorgaand verkeer mogelijk. De omwonenden hoeven niet langer ramen en deuren gesloten te houden.

Distributienetbeheerder Fluvius heeft de leidingen nu afgesloten en voert in de loop van de namiddag de resterende herstellingswerken uit.

Wegens het gaslek werd een begrafenis vanmiddag stilgelegd. De buurt rond de kerk werd afgesloten en ook het politiekantoor werd ontruimd.

Volgens de politie was er geen direct gevaar, maar er werd toch een veiligheidszone ingesteld. De omgeving van het Saviocentrum, de Stationsstraat en de Dansaertlaan werden afgesloten. 

"We hebben een begrafenisplechtigheid helaas moeten stilleggen", zei  de burgemeester van Dilbeek, Willy Segers, vanmiddag. "Veel van de aanwezige  mensen zijn te voet moeten vertrekken omdat ze hun wagen op de parking moesten achterlaten. Ze zijn in de richting van een paar cafés wat verderop getrokken. Waarschijnlijk zal men nog een tweetal uur nodig hebben om de situatie helemaal onder controle te brengen."

Meest gelezen