VRT en VTM dienen een klacht in na "fake news" over Hanne Decoutere en An Lemmens

De openbare omroep VRT en Medialaan-De Persgroep Publishing, het moederbedrijf van VTM, dienen een strafklacht in, nadat Hanne Decoutere, An Lemmens en andere bekende Vlamingen het slachtoffer werden van valse nieuwsberichten op het internet. Dat melden VTM Nieuws en VRT. 

Er zijn intussen al tientallen berichten verspreid die BV's gebruiken om trafiek te genereren. Het gaat om vals nieuws verspreid via advertenties op Facebook, om zo veel mogelijk mensen te bereiken. Niet alleen An Lemmens en Hanne Decoutere, maar ook Goedele Wachters, Natalia, Eddy Planckaert en Evi Hansen werden al het slachtoffer van zulke berichten.

Het is niet gewoon "fake news", want wie er op klikt, komt terecht op een website die je iets probeert te verkopen, vaak schoonheidsproducten. 

De VRT gaat een klacht indienen in verband met "fake news" rond VRT NWS-ankers Hanne Decoutere en Goedele Wachters. "De reputatie van onze schermgezichten wordt hier te grabbel gegooid en de reputatie van de publieke omroep wordt geschaad. We gaan een strafklacht indienen in overleg met de collega's van de Medialaan, omdat we vinden dat dit echt niet kan", zegt VRT-woordvoerder Bob Vermeir.

De Federale Politie roept slachtoffers van "fake news"-advertenties op om contact met hen op te nemen en klacht in te dienen. “Het is voor onze diensten heel moeilijk om te achterhalen waar het begint en wie er achter zit", zegt Tamara Carlier van de Internetrecherche. 

Gisteren vertelde Hanne Decoutere in "Van Gils & Gasten" over wat haar overkomen is:

Videospeler inladen...

Meest gelezen